Een likdoorn (vroeger ook eksteroog genoemd) is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje, met de punt in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. Doordat de eeltkern druk uitoefent op zenuwuiteinden kan het erg pijnlijk zijn.

Een likdoorn (eksteroog) kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals verkeerde schoenen, een verkeerde stand van de voet of de tenen, of een combinatie van beide. Ook ouder worden (de huid wordt kwetsbaarder) en herhaaldelijke belastende bewegingen kunnen een oorzaak zijn.

Behandeling van likdoorn

De meest voorkomende methode om een eksteroog / likdoorn te behandelen is het losweken van de hoornlaag met behulp van likdoornpleisters.

Gehwol helpt:

 

Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen

Gehwol Ringvormig eksteroog-kussentjes geven verlichting bij een eksteroog. Ze zijn bijzonder zacht en soepel en ideaal beschermend. De zachte ring wordt om het pijnlijke eksteroog heen gelegd, zodat deze wordt ontlast.

Na het dragen kan de Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen met een mild wasmiddel handwarm gewassen worden. Na het afdrogen kan de Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen met het bijgeleverde Gehwol Voetpoeder ingepoederd worden. Een verpakking bevat 3 kussentjes en zijn verkrijgbaar in de maten small en medium.

Bekijk product