Wat zijn kloven?

Kloven zijn barsten of scheuren in de huid. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn en aan het huidoppervlak zijn ze breder dan in de diepte. Kloven komen vaak voor in een droge, vereelte huid of juist in een zachte, vochtige huid tussen de tenen. Kloven zijn meestal niet pijnlijk, maar maken de voeten minder mooi om te zien.

Hoe ontstaan droge kloven?

Kloven in de huid zijn meestal een gevolg van uitdroging. De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes en droogt daarom snel uit. Een droge huid is minder elastisch, waardoor de huid bij belasting niet soepel kan meebuigen. Hierdoor barst de huid en ontstaan er kloven. De randen van de kloven zijn eeltig en hard. Onderin de kloof is de huid juist erg dun en kan de kloof gaan bloeden. Bij voortdurende belasting – door veel staan of lopen – kunnen kloven in de voeten dieper worden en gaan ontsteken. In dit stadium zijn kloven een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Oppervlakkige kloven in voeten komen meestal in de zomer voor door veelvuldig lopen op slippers. De hiel steekt vaak over de rand van de slipper heen en wordt bij het lopen zwaar belast. De huid beschermt zichzelf met overmatige eelt vorming en hierin kunnen gemakkelijk kloven ontstaan.

Hoe ontstaan vochtige kloven?

Vochtige of weke kloven tussen de tenen ontstaan door overmatige transpiratie of langdurig contact met water. De huid raakt verweekt en beschadigt daardoor gemakkelijk. Dit is een ideale omgeving voor voetschimmel, een belangrijke oorzaak van vochtige kloven.

Tips tegen kloven

  • Draag schoenen en slippers die goed passen
  • Smeer de voeten twee keer per dag in met een voedende, volle zalf
  • Gebruik een eeltrasp om de aanwas van overmatig eelt te beperken
  • Houd de huid droog door de huid na het wassen goed af te drogen

Behandeling van kloven

Bij droge kloven in voeten is de behandeling gericht op het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Dit kan door de dikke laag eelt te verwijderen en een voedende, herstellende zalf te gebruiken. Hierdoor kan de huid weer soepel meebuigen en kunnen kloven zich weer sluiten. Bij vochtige kloven is de behandeling gericht op het bestrijden van schimmelinfecties. Behandel de kloven met een met een schimmeldodend product en houd de huid zo droog mogelijk. Kloven in voeten zijn met een goede voetverzorging meestal zelf te behandelen, maar een bezoek aan een pedicure kan ook.

Gehwol tegen kloven

Gebruik een voedende, verzorgende en herstellende zalf om de pijn van de kloven te verminderen en de kloven te laten verdwijnen.

 

 

 

Kloven-Zalf Gehwol

Kloven-Zalf van Gehwol beschermt de huid bij kloven en helpt kloven te voorkomen. De voedende zalf verzorgt de vereelte, gesprongen, droge en ruwe huid. Kloven worden snel minder pijnlijk en verdwijnen. Bij regelmatig gebruik krijgt de huid zijn natuurlijke elasticiteit en weerstand terug.

Bekijk product