Wat is een Eksteroog?

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden, de eeltpit. Het is zeer pijnlijk, het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

Een likdoorn is gevoelig voor druk op de plek, terwijl een wrat juist pijnlijk is bij druk vanaf de zijkanten.

Ontstaan van een eksteroog

  • Tenen die in een afwijkende stand staan. Klauw-, hamer- of ruitertenen.
  • Grieks voettype, waarbij de tweede teen langer is dan de grote teen. De likdoorn komt voor op de teentop van de tweede teen.
  • Hallux Valgus. Dit is een scheefgroeiende grote teen.
  • Door het lopen op te hoge hakken of het dragen van te smalle schoenen.

 

 

Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen

Gehwol Ringvormig eksteroog-kussentjes geven verlichting bij een eksteroog. Ze zijn bijzonder zacht en soepel en ideaal beschermend. De zachte ring wordt om het pijnlijke eksteroog heen gelegd, zodat deze wordt ontlast.

Na het dragen kan de Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen met een mild wasmiddel handwarm gewassen worden. Na het afdrogen kan de Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen met het bijgeleverde Gehwol Voetpoeder ingepoederd worden. Een verpakking bevat 3 kussentjes en zijn verkrijgbaar in de maten small en medium.

Gehwol Teenbeschermingsring

Gehwol Teenbeschermingsring is een flexibele ring van huidvriendelijke polymeer-gel voor een gelijkmatig ontlastende drukverdeling., bijv. bij wratten of eksterogen. Een verpakking bevat 2 teenbeschermingsringen.

Na het dragen kan de Gehwol Teenbeschermingsring met een mild wasmiddel handwarm gewassen worden. Na het afdrogen kan de Gehwol Teenbeschermingsring met het bijgeleverde Gehwol Voetpoeder ingepoederd worden. Elke verpakking bevat 2 teenbeschermingsringen en zijn verkrijgbaar in de maten small, medium en large.