Wat is een kleine teen probleem?

Kleine teen problemen zijn vaak overliggende of onderliggende tenen die niet netjes naast hun buurteen, de vierde teen, liggen maar er bovenop of juist eronder.

Als deze kleine teen gedeeltelijk bovenop de vierde teen ligt en de kleine teen hiermee omhoog staat, kan dit oncomfortabel aanvoelen.

De kleine teen kan ook onder de vierde teen liggen. In dat geval is de kleine teen meestal ook naar buiten gedraaid. Het teentopje bevindt zich dan onder de vierde teen. Hierdoor loopt u op de rand van uw teennagel en dat geeft vaak klachten.

Oorzaak:

De oorzaak is vaak erfelijk en komt meestal zowel links als rechts voor. Als de kleine teen omhoog staat, zijn de pezen die de teen omhoog strekken strakker dan de pezen die de teen omlaag buigen. De teen wordt hierdoor omhoog getrokken.

Bij een kleine teen die omlaag staat is het precies omgekeerd; de pezen die de teen omlaag buigen zijn strakker dan de pezen die de teen omhoog strekken. De teen wordt dan naar beneden getrokken

Gehwol Kleine Teenbeschermer

Gehwol Kleine Teenbeschermer verlicht het lopen bij kleine tenen door het beschermen van de huid en het verdelen van de druk, bijvoorbeeld wanneer te nauwe schoenen gedragen worden.

Het is een zacht, zeer elastisch kussentje dat makkelijk past onder de sok of kous en zal niet verschuiven. Zowel voor uw linker- en rechtervoet te dragen.

Na het dragen kan de Gehwol Kleine Teenbeschermer met een mild wasmiddel handwarm gewassen worden. Na het afdrogen kan de Gehwol Kleine Teenbeschermer met het bijgeleverde Gehwol Voetpoeder ingepoederd worden.