Eelt kan meestal geen kwaad, maar het is niet zo mooi om te zien. Er zijn verschillende manieren om overtollig eelt te verwijderen:

Voetenbad

Eelt is gemakkelijk te verwijderen door twee keer per week een voetenbad nemen. Laat de voeten vijf tot tien minuten weken. Hierdoor wordt het eelt zacht en is het gemakkelijk weg te scrubben, vijlen, raspen of snijden. Haal echter niet alles weg. De voeten hebben een dunne beschermlaag nodig.

Eeltpleisters

Eeltpleisters verwijderen of verdunnen de eeltlaag. Haal de pleisters na een paar dagen weg en verwijder het overtollige eelt met een voetenscrub. Gebruik bij diabetes liever geen pleisters met salicylzuur.

Eeltschuurband

Een eelschuurband is een halve meter lang en heeft aan beide zijden een handvat. Daarmee is het eelt van de voetzolen te schuren. Handig voor wie niet zo gemakkelijk bij de voeten komt

Eeltcrème

Speciale eeltcrèmes met melkzuur of ureum maken de huid zacht en glad. Breng de crème tweemaal per dag aan op de hielen en bal van de voet. Masseer de crème zachtjes in. Gebruik de crème regelmatig, anders wordt opnieuw weer eelt gevormd.

Gehwol tegen eelt op voeten

Met een goede verzorging is eelt op de voeten te voorkomen.

Gehwol Eelt Crème

Eelt Crème van Gehwol vermindert de eeltlaag in 29 dagen. De unieke combinatie van ureum, glycerine en allantoïne maakt de eeltlaag los. Het toegevoegde zijde-extract zorgt voor mooie, zachte voeten.

Gehwol Voetbad

Voetbad van Gehwol verfrist de huid en verweekt het eelt op voeten. Dit licht alkalisch badzout met huidvetherstellende componenten reinigt tot diep in de poriën en maakt de huid weer zacht en soepel.

Gehwol Lipidro-Crème

Lipidro-Crème vanGehwol voor de (zeer) droge huid houdt de huid in goede conditie en voorkomt eeltvorming en kloofjes. Het bevat zowel voedende als vochtbindende ingrediënten om de huid tegen uitdroging te beschermen en de stevigheid en elasticiteit te behouden.