Printen

Veelgestelde vragen



Hoewel GEHWOL® Kloven-Zalf is ontwikkeld voor de voeten, kan dit product ook prima worden gebruikt voor de handen. In de winter hebben die echt wat extra aandacht nodig. Pas wel op: Kloven-Zalf is een vettende zalf. Het is daarom handig om het te gebruiken voor het slapen gaan.Trek na het aanbrengen katoenen sokken, of in jouw geval, handschoenen aan. Dat spaart je linnengoed!
Kloven zijn plekken op de huid, die ingescheurd zijn. De kloven variëren van enkele millimeters tot een centimeter en zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge huid of juist een verweekte huid. Een droge huid kan versterkt worden door een droge lucht of een schrale wind. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Als door voortdurende belasting de kloven dieper worden of zelfs gaan bloeden, kan dit behoorlijk pijnlijk zijn. Kloven bij een verweekte huid ontstaan door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. GEHWOL Kloven-Zalf verzorgt een sterk vereelte, gesprongen, droge en ruwe huid. De brede combinatie van natuurlijke extracten zorgt ervoor, dat de huid zacht en soepel wordt. Na gebruik van GEHWOL Kloven-Zalf zult u merken, dat de kloofjes snel minder pijnlijk worden en daarna verdwijnen. Bij reeds bestaande kloofjes kun je de klovenzalf royaal op de beschadigde huid aanbrengen en afdekken met een pleister of verbandje. Dit gedurende een aantal uren laten intrekken. Als ‘onderhoudsproduct’ is GEHWOL Lipidro-Crème zeer geschikt. Het brengt balans in de noodzakelijke vetten vocht in de huid. Met als resultaat een stevige, maar soepele huid.
Bij extra belasting - zoals bij zwangerschap – wordt de GEHWOL Been-Balsem speciaal aanbevolen. De bijzondere ingrediënten zorgen onder andere voor een verbeterde doorbloeding van de benen. Dit geeft natuurlijke kracht en rust voor de benen.
Een voetenbad is bedoeld om de huid te vitaliseren en eventueel eelt zacht te maken. Dat kun je het beste doen door je voeten maximaal 10 minuten in water van ongeveer 40° C (aangenaam warm) te baden. Door te lang baden of te heet water gaat de huid verweken. GEHWOL heeft 2 producten voor een voetenbad. De GEHWOL Voetbad (ook geschikt voor elektrisch massagevoetenbad, want het schuimt niet) en de GEHWOL Crème Voetbad (voor de droge huid).
Om te beginnen; onderzoek wijst uit dat diabetici heel goed op de conditie van hun voeten moeten letten. Voorkomen is beter dan genezen. Speciaal voor diabetici is er GEHWOL Lipidro-Crème. Deze crème beschermt de (zeer) droge huid en brengt deze in een goede conditie. Aanvulling van noodzakelijke vetten en vocht zorgen voor een juiste balans. De crème is niet geparfumeerd.
De GEHWOL Voetcrème wordt meestal gebruikt voordat men een (lange) wandeltocht gaat maken of anderszins iets gaat ondernemen, waarbij de huid van de voet zwaar wordt belast. De voeten worden ingesmeerd met een flinke laag van de stevige GEWHOL Voetcrème. Dit voorkomt blaarvorming en schrijnende plekken. De GEHWOL Extra is minder stevig en daardoor geschikt voor dagelijks gebruik. Voeten die intensief worden belast, verdienen een intensieve verzorging. Met GEHWOL Extra krijgen voeten extra bescherming en verzorging.
Veel mensen hebben regelmatig last van koude voeten, ook in de zomer. Over het algemeen ligt de oorzaak bij een verminderde doorbloeding van de voeten, maar ook het dragen van verkeerd schoeisel of sokken kan ertoe aanleiding geven. Voor koude voeten is er GEHWOL Warmte-Balsem met als belangrijkste ingrediënt Spaanse peper. Het dagelijks inmasseren met GEHWOL Warmte-Balsem stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een aangenaam warm gevoel.
GEHWOL heeft 3 specifieke producten voor dit probleem:
  • GEHWOL Voetdeocrème. Maak een einde aan onaangenaam ruikende voeten. GEHWOL Voetdeocrème beschermt tegen bacteriën en schimmels en zorgt voor de hygiëne van voeten.
  • GEHWOL Voetdeospray: Deze langwerkende voetdeodorant werkt verfrissend en vitaliserend. Schoenen en sokken kunnen ook worden behandeld met Voetdeospray.
  • GEHWOL Voetpoeder: De voetpoeder houdt de voeten droog, soepel en geurvrij. De poeder bevat desinfecterende stoffen en heeft een sterk absorberende functie. Voorkomt voetschimmel en ruikt lekker fris.


U kunt één van deze producten kiezen, bijvoorbeeld op basis van gebruiksgemak. Bij hardnekkige zweetvoeten is een combinatie van deze producten zeer aan te bevelen.

Algemene tips bij zweetvoeten:

  • De voeten dagelijks wassen
  • Elke dag schone sokken
  • Regelmatig wisselen van schoenen
Voor vermoeide benen is GEHWOL Been-Balsem zeer geschikt. Deze balsem zorgt voor een verbeterde bloeddoorstroming. Voedingsstoffen kunnen beter bij de spieren komen en afvalstoffen worden sneller verwijderd. Bovendien heeft GEHWOL Been-Balsem ook nog een cosmetisch effect; haarvaatjes worden namelijk minder zichtbaar.

Kalknagels (eigenlijk is het een schimmel) zijn zeer hardnekkig. Dat komt omdat de schimmel zich vaak onder de nagel heeft genesteld en zo moeilijk te bereiken is. het beste is een behandeling bij de pedicure.

Thuis nabehandelen en voorkomen van kalknagels kan prima met GEHWOL Huidbeschermingsolie- of crème.