Printen

Wandelend door het leven met stille getuigen

Jan en Dieny gaan het allerliefst wandelend door het leven. Want ‘in de tweede versnelling’ ontdekken ze het meest. Intensief genieten, dat is waar het om draait in huize Van Houten.

Twee ondernemende vijftigers. Zo zien Jan en Dieny zichzelf. Allebei zijn ze druk met hun werk en hobby’s en de kinderen komen ook geregeld over de vloer. Na haar studie kunst- geschiedenis werkte Dieny bij verschillende kunstgalerieën, om uiteindelijk haar droom­baan van museumgids te kunnen vervullen. Jan heeft een leidinggevende functie in de it-sector. Het zijn serieuze fulltimers die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Maar rennen Jan en Dieny zichzelf niet voorbij met al hun ambities? Nee hoor. Want door hun drukke leven loopt één belangrijke rode draad: samen wandelen.

Bange beer

Jan: ‘Het wandelen heeft een positieve uitwerking op onze geest en de combinatie van ontdekken en bewegen is gewoon een goeie’. Jan en Dieny wandelen waar en wanneer ze maar kunnen. Tijdens vakanties, zoals in Zwitserland of in Schotland. In bergen, maar ook door steden. Zodra er wat te ontdekken is, trekken Jan en Dieny er wandelend langs. Dieny: ‘Door de snelheid van lopen, wij noemen het graag ‘de tweede versnelling’, zien we veel meer dan autorijders of fietsers. Je komt wandelend nu eenmaal sneller in aanraking met de natuur of met de plaatselijke bevolking. In slechts sommige situaties is het nadelig dat je wat minder snel uit de voeten kunt komen. Die spontane ontmoeting met een zwarte beer in Canada staat in ons geheugen gegrift. Gelukkig was de beer banger voor ons dan wij voor hem, maar toch’.

Goede schoenen en Gehwol
zijn altijd onze stille getuigen
bij de wandelingen

 

Mooi Nederland

Jan en Dieny stippelen vaak van tevoren een route uit van maximaal 40 kilometer. En Nederland blijft ondanks de vele buiten­landse reizen favoriet bij Jan en Dieny: ‘Het rivierenlandschap, de kust, bossen, duinen en meren, de Limburgse heuvels en de waddeneilanden. We vinden het allemaal even mooi en ontdekken steeds meer van ons eigen land. Gewapend met twee flora- en faunagidsjes, een fotocamera en een verrekijker staan we steeds meer versteld van wat er in Nederland groeit en bloeit. Zo mochten we in het natuurgebied De Weerribben in Overijssel kennismaken met een zeearend. Maar dat was wel uitzonderlijk hoor’.

Eerbied voor de ‘onderdanen’

‘Zonder eerbied voor onze onderdanen komen we helemaal nergens’, zegt Jan over de voeten. ‘Dieny is erg van de voetenver­wennerij en daar heeft ze helemaal gelijk in. Goede schoenen en Gehwol zijn altijd onze stille getuigen bij de wandelingen. Na een fikse wandeling gaan de schoenen uit en de voeten omhoog. Met een voetbad, een massage van de benen en een lekker verfrissende balsem zijn onze voeten er weer helemaal bij en wij gelijk ook. We vinden het heel belangrijk dat we zuinig zijn op ons lichaam, van top tot teen. Met die insteek hopen we nog lang de wereld over te kunnen wandelen’.

Voetcreme

Voetcrème

voorkomt blaren en schrijnende plekken


Been-balsem

Been-Balsem

voor massage van vermoeide benen


Extra

Extra

voor de universele verzorging van de sportieve voeten


Creme voetbad

Crème Voetbad

ontspannig voor vermoeide voeten


Voetfris balsem

Voetfris-Balsem

verfrist en verkoelt

Stille geteuigen